Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ STAGE


Επειδή σε αυτή τη χώρα πρέπει να ειπωθούν και κάποιες αλήθειες, θα σας εξηγήσουμε ποιοι είμαστε και τι ζητάμε.


Είμαστε τα παιδιά των STAGE, άτομα ηλικίας από 23-40 ετών, άτομα οικογενειάρχες, με πτυχία. Μας μάθατε τώρα τελευταία και ως «πορτοφολάδες», οι οποίοι κάνουν το διδακτορικό τους στο Δημόσιο. Θα επιχειρήσουμε να δώσουμε λοιπόν απαντήσεις στα ερωτήματά σας. Πείτε μας, έχοντας το πολιτικό αυτό σύστημα και μια ανεργία που μαστίζει τον τόπο μας, εσείς δεν θα κάνατε το ίδιο; Μπήκαμε, λοιπόν, με μοναδικό σκοπό να επιβιώσουμε στον στίβο της ζωής και να καλύψουμε μερικές από τις άμεσες ανάγκες μας. Μας θεωρούν βύσματα! Ξέρετε, εσείς, πολλά βύσματα που να επιβιώνουν με 480 ευρώ, ανασφάλιστοι, χωρίς δώρα και επιδόματα; Ακόμα και οι μετανάστες που εργάζονται στον τόπο μας, τουλάχιστον, ασφαλίζονται. Μας αποκαλούν «γαλάζιο στρατό». Αλήθεια, τα παιδιά που μπήκαν το 2002-2003 είναι Ν.Δ.; Για να τελειώσει αυτή η συκοφαντία είμαστε πράσινα, γαλάζια, κόκκινα, πορτοκαλί παιδιά. Άτομα όλων των πολιτικών ιδεολογικών πεποιθήσεων και αποχρώσεων.

Μας πήραν σαν μαθητές αλλά από ότι θυμόμαστε δεν είχαμε ποτέ δασκάλους. Αντίθετα, από την πρώτη μέρα εργαζόμαστε με πλήρες ωράριο, δίνοντας μας παράνομα κωδικούς στον Η/Υ, υπογράφοντας σε έγγραφα. Ορίστε μας πότε τελειώνει η μαθητεία και ξεκινά τελικά η κανονική εργασία; Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όταν ένας εργαζόμενος , ο οποίος εργαζόταν με συμβάσεις μαθητείας επαναπροσ- ληφθεί στον ίδιο φορέα, με ίδιο αντικείμενο απασχόλησης, με τις ίδιες αρμοδιότητες, παύει πια να θεωρείται η σύμβασή του μαθητεία αφού αναγνωρίζεται ότι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να μονιμοποιηθεί. Αλλά σε μια ευρωπαϊκή χώρα σαν τη δική μας αυτό δεν ισχύει. Οι συμβάσεις μας δεν είναι συμβάσεις μαθητείας αλλά σύγχρονης δουλειας. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Συμφωνούμε με την Κυβέρνηση ότι όλη αυτή η ιστορία έπρεπε να λήξει, άλλωστε πολλοί από εμάς πιστέψαμε τον Γ. Παπανδρέου και μερικούς από τους κορυφαίους Υπουργούς του όταν μίλησαν προεκλογικά ότι το θέμα των STAGE θέλει ειδική αντιμετώπιση.


Αυτή, λοιπόν, είναι η λύση; Η μαζική «σφαγή» συμβασιούχων στέλνοντας τους στην ανεργία και απαξιώνοντας με όρους όπως λόγου χάρη «πορτοφολάδες» που ειπώθηκε από το στόμα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης! Αν είμαστε εμείς πορτοφολάδες τότε όλοι αυτοί που λυμαίνονταν τόσα χρόνια τα κρατικά ταμεία τι ήταν; Αλήθειες για τα προεδρικά διατάγματα 2738/1999 και 2839/2000 που μονιμοποίησαν αρκετές χιλιάδες STAGE με 16μηνες συμβάσεις σε μια νύχτα, γιατί το αποσιώπησαν; Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ένας εκ των Υπουργών που προέβησαν στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν και ο τότε ΥΠ.ΕΞ. και νυν Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου.


Έχετε δίκιο όταν αναρωτιέστε γιατί αυτοί μόνιμοι και όχι το παιδί μου που έχει πτυχία; Αναρωτηθήκατε αν εμείς έχουμε πτυχία; Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τα απαραίτητα προσόντα. Σας ρωτώ, όμως, ελάτε στη θέση μας. Αν δουλεύατε σε μια Δημόσια Υπηρεσία και ερχόταν μια ωραία πρωία η Κυβέρνηση και σας έστελνε στη ανεργία μη αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία σας και χωρίς ταμείο ανεργίας, πώς θα αντιδρούσατε; Σε αυτό το σημείο, διερωτώμενα, ο Υπουργός Εργασίας και Απασχόλησης, κ Ανδρέας Λοβέρδος, τέσσερις ημέρες πρώτου την απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής δήλωνε ότι τα άτομα που έχουν πάνω από 24 μήνες στον ίδιο φορέα δεν μπορεί να τα διώξει, τώρα σιωπά


Όσον αφορά τα παιδιά που απορροφήθηκαν το Σεπτέμβριο, πώς οι συγκεκριμένες συμβάσεις θεωρούνται προεκλογικές, όταν το ΦΕΚ για την πρόσληψή τους δημοσιεύτηκε στις 6 Μάιου 2009, τα έγγραφά τους υπογράφηκαν τον Ιούνιο και εστάλησαν στους φορείς αρχές Αυγούστου. Το γιατί παρουσιάστηκαν αρχές Σεπτεμβρίου στις υπηρεσίες, αναρωτηθείτε τις δικαιολογίες από τους αρμόδιους. Και αφού θεωρούνται παράνομες προσλήψεις όπως τους κατηγορούνε γιατί τους διατηρεί στις θέσεις τους έως αρχές Δεκεμβρίου; Για αυτά τα παιδιά που θα εργαστούν για 3 μήνες, δεν θα είναι αδικία να τους διώξουν χωρίς να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους; Εσείς πώς το κρίνετε;

Αγωνιζόμαστε χωρίς την χειραγώγηση άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον αγώνα. Πιστέψτε μας δεν θα κάνουμε πίσω, θα αγωνιστούμε και θα πάρουμε οποιοδήποτε κόστος αν χρειαστεί. Δεν θα επιστρέψουμε στον εφιάλτη της ανεργίας και της αβεβαιότητας, άλλωστε το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στα όνειρά μας, στις ελπίδες μας, οι οποίες δημιουργήθηκαν δουλεύοντας ανελλιπώς επί 3 έως 8 χρόνια στις υπηρεσίες μας.

Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα επανεξετάσει το θέμα μας και θα πάρει πιο υπεύθυνες και όχι ανεύθυνες αποφάσεις.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ζητήσουμε την συμπαράσταση του Νομάρχη, του Δημάρχου του Νομού, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου των Δημοσίων Υπαλλήλων, των παραγωγικών φορέων του Νομού μας, μα πιο πολύ την συμπαράσταση των απλών πολιτών του Νομού. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας και έχουμε την ανάγκη από την συμπαράστασή σας!

Ο αγώνας για εμάς τους εργαζομένους των STAGE τώρα ξεκινά.


Η Συντονιστική Επιτροπή Stage

Νομού Καρδίτσας

.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου