Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Περί αξιοκρατίας στις προσλήψεις

Περί αξιοκρατίας στις προσλήψεις

Ακούσαμε την προηγούμενη εβδομάδα τον Υπ. Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση να ανακοινώνει τον νέο νόμο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο τονίζοντας ότι θα διενεργούνται πάντα υπό τον έλεγχο

του ΑΣΕΠ. Μίλησε επίσης για την οριστική κατάργηση των προγραμμάτων stage στο δημόσιο, για την μη ανανέωση των συμβάσεων έργου εκτός από μερικές που θα κρίνει το ΑΣΕΠ ότι καλύπτουν άμεσες ανάγκες και θα ανανεωθούν,όπως και για την κατάργηση της ΄΄γαλάζιας΄΄ συνέντευξης.

Η υφυπουργός Εσωτερικών επίσης την προηγούμενη εβδομάδα από το πάνελ πρωϊνής εκπομπής ανακοίνωσε την σύναψη 4ετών συμβάσεων έργου ορισμένου χρόνου.

Κατόπιν τούτο μας έχουν δημιουργηθεί μερικά ερωτήματα και περιμένουμε υπεύθυνες απαντήσεις:

  1. Η 4ετής συμβάσεις έργου μήπως είναι η νέα ονομασία των προγραμμάτων stage και η δημιουργία της νέας γενίας συμβασιούχων?
  2. Σε συμβάσεις έργου που τρέχουν αυτή την στιγμή ο ρόλος του ΑΣΕΠ είναι μόνο ρόλος θεατή που θα μπορεί να παρέμβει μόνο και γίνουν ενστασείς.Ποίος λοιπόν είναι ακριβώς ο ρόλος του ΑΣΕΠ?
  3. Καταργείτε την συνέντευξη αλλά την κρατάτε για την πρόσληψη επιστημονικού προσωπίκου διότι θέλετε να ελέγχεται αν οι υποψήφιοι γνωρίζουν αυτά που έχουν μάθει. Μήπως η ΄΄γαλάζια΄΄ συνέντευξη μεταλλάχτηκε σε ΄΄ πράσινη΄΄? Mήπως έχουμε το πρώτο παράθυρο στον νόμο? Μήπως η αξιοκρατία στις προσλήψεις έχουν μερικά κενά?

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν.Καρδίτσας για το ψήφισμα συμπαράστασης, τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Δομίνικο Βερίλλη καθώς και όλους τους Συλλόγους και τα Σωματεία που μας συμπαραστέκονται στον έντιμο αγώνα που κάνουμε.

Η Συντονιστική Επιτροπή stage

Νομού Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου