Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Νόμιμες οι συμβάσεις των STAGE

22/01/2010


Σε έμμεση πλην σαφή παραδοχή ότι τα προγράμματα stage, στα οποία γράφτηκαν χιλιάδες νέοι, είναι νόμιμα και γι’ αυτό θα πληρωθούν, προέβη χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τη θέση της κυβέρνησης που τόνιζε πως οι συμβάσεις είναι παράνομες.
«Είχαμε αποφασίσει ως κυβέρνηση να διακόψουμε τα stage. Όμως το υπουργείο Εσωτερικών λέει, ότι επειδή δεν είναι προσλήψεις αλλά είναι συμβάσεις, δεν είναι παράνομα και θα τα πληρώσουμε κι αυτά» τόνισε ο υπουργός.
Απαντώντας στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Π. Βαρδίκου (ΠΑΣΟΚ) σχετικά με το έλλειμμα του ΟΑΕΔ, την ενδεχόμενη επανεξέταση αιτήσεων νέων ελεύθερων επαγγελματιών και του Γ. Μαυρίκου (ΚΚΕ), για τη διασφάλιση και διεύρυνση των παροχών προς τους εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ, ο υπουργός επανέλαβε ότι «η κατάσταση στον ΟΑΕΔ είναι πέρα από κάθε όριο καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού δεν υπάρχουν αποθεματικά».
Ο κ. Λοβέρδος διερωτήθηκε, δεδομένης της κακής κατάστασης του ΟΑΕΔ, πώς θα γίνει η διαχείριση του τρέχοντος έτους. «Θα παίρνουμε από το ΙΚΑ τα χρήματα που μας δίνει κάθε μήνα, 150.000.000 ευρώ περίπου, θα καλύπτουμε τα συνεχώς αυξανόμενα επιδόματα αλληλεγγύης. Αλλά για τα υπόλοιπα θα καταφύγουμε στο δανεισμό;».
Ο υπουργός επέμεινε στις αβάσιμες κατηγορίες προσωπικά κατά του Γ. Βερναδάκη περί κακοδιαχείρισης του ΟΑΕΔ, για τον οποίο τόνισε πως «είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτή την καταναλωτική, αλόγιστη, την πολύ κακή διαχείριση των χρημάτων του οργανισμού». Τον κατηγόρησε μάλιστα πως χρησιμοποίησε ως πηγή χρηματοδότησης του Οργανισμού τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων. «Αυτές τις εισφορές, το υστέρημα των εργαζομένων και αυτή την εισφορά των εργοδοτών ο Οργανισμός την κατανάλωσε με τρόπο απερίσκεπτο, με τρόπο καταναλωτικό και πολιτικά πελατειακό» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

ΜΑΡΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου