Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Αλήθειες και ψέματα για τα Stage

Ψέμα Νο.1: Τα Stage επιβαρύνουν τον Ελληνικό προϋπολογισμό.

Η Αλήθεια:
Τα Stage χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο δεν επιβαρύνουν τον Ελληνικό προϋπολογισμό αλλά εισάγουν κατευθείαν από την Ευρώπη ένα σεβαστό χρηματικό ποσό στην Ελληνική αγορά.



Ψέμα Νο.2: Τα Stage που προσλήφθηκαν «προεκλογικά» είναι παράνομα.

Η Αλήθεια:
Ο νόμος για τις προεκλογικές προσλήψεις αφορά ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό και όχι «μαθητεία» που είναι τα Stage. Επίσης, το ΦΕΚ και οι προσλήψεις των συμβασιούχων εγκρίθηκαν – υπογράφηκαν από τους φορείς πολύ νωρίτερα από την προκήρυξη των εκλογών. Η αναφορά και μόνο σε «προεκλογικά» Stage είναι ντροπή για τον πολιτικό κόσμο.



Ψέμα Νο.3: Οι συμβασιούχοι δεν πρέπει να μονιμοποιηθούν γιατί δεν υπήρξε αξιοκρατία κατά την επιλογή τους.

Η Αλήθεια:
Καμία απολύτως σχέση δεν έχει με αυτό το θέμα ο συμβασιούχος. Ο συμβασιούχος υποβάλει τους τίτλους και τα υπόλοιπα έγγραφα ζητώντας δουλειά. Ο έλεγχος και η πιστοποίηση των δικαιολογητικών δεν επιβαρύνει σε καμία περίπτωση τον υποψήφιο. Από την θέση του δεν μπορεί αλλά ούτε και πρέπει να γνωρίζει αν οι άλλοι υποψήφιοι έχουν περισσότερα δικαιολογητικά – προσόντα από τον ίδιο, πόσο μάλλον να κάνει έλεγχο και αξιολόγηση. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για αυτή τη δουλειά και σε αυτούς πρέπει να αναζητήσει η κυβέρνηση τις ευθύνες. (Μας ζητάνε και τα ρέστα που δεν κάναμε ένσταση γιατί ο γείτονας είχε περισσότερα μόρια!)



Ψέμα Νο.4: Είναι πολύ καλύτερα να μεταφερθούν τα Stage στον ιδιωτικό τομέα.

Η Αλήθεια:
Είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί!!! Δίνοντας την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να έχουν τζάμπα προσωπικό, δεν υπάρχει λόγος γιατί αυτοί να προσλάβουν μη-συμβασιούχους. Όταν μάλιστα ένας κανονικός εργαζόμενος στοιχίζει 2-3 φορές περισσότερο από έναν συμβασιούχο είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν απολύσεις προσωπικού, εκβιασμοί, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία. (Ζωντανό παράδειγμα τα μεγάλα καλοκαιρινά ξενοδοχεία που πλέον βγάζουν σεζόν με το 80% του προσωπικού να είναι ανασφάλιστοι φοιτητές και μισθό το πολύ 500 ευρώ/μήνα.).
Σήμερα η μισή Ελλάδα δουλεύει με μισθούς πείνας. Η προσθήκη των Stage στην αγορά εργασίας μόνο μεγαλύτερη μείωση μισθών μπορεί να προκαλέσει. Μπορεί ο Σ.Ε.Β. και οι μαγαζάτορες να τρίβουν τα χέρια τους στην ιδέα του φθηνού προσωπικού, όμως οι οικονομολόγοι ξέρουν καλά ότι έτσι δεν θα βγούμε ποτέ από την οικονομική κρίση. Η χαρά τους δεν θα κρατήσει πολύ γιατί είναι μαθηματικώς βέβαιο πως θα υπάρξει μια μίνι εξομοίωση της οικονομικής κρίσης του ‘29 (δηλαδή πολλά αγαθά στην αγορά αλλά κανένας δεν θα έχει λεφτά να τα αγοράσει). Οι μόνες επιχειρήσεις που θα βγούνε κερδισμένες είναι αυτές που πουλάνε προϊόντα ή υπηρεσίες σε ξένους, δηλαδή βασίζονται στο ξένο κεφάλαιο. Προσοχή σε αυτό το σημείο γιατί με τέτοιες κινήσεις υπονομεύεται η οικονομία της χώρας. Θα γίνουμε όλοι σκλάβοι πριν το καταλάβουμε.



Ψέμα Νο.5: Είναι παράνομο να μονιμοποιηθούν συμβασιούχοι που συμπλήρωσαν 24 μήνες.

Η Αλήθεια:
Κάποιος που εργάζεται για πάνω από 24 μήνες στο δημόσιο, τόσο με νόμο του Ελληνικού Εργατικού Δικαίου όσο και με νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που υπερισχύει της Ελληνικής Νομοθεσίας) μπορεί να αιτηθεί μονιμοποίηση. Η όποια αλλαγή στο Σύνταγμα, ο νόμος Πάκη και οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την Ε.Ε. έγινε καταχρηστικά και κακώς έγινε. Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία υπερισχύει και σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα δικαιωθούμε.



Ψέμα Νο.6: Όταν λήξει η σύμβαση, ο συμβασιούχος πρέπει να πάει στο σπίτι του.

Η Αλήθεια:
Ακόμα και όταν τελειώσει ο χρόνος της σύμβασης ΚΑΝΕΝΑΣ να μην σταματήσει να δουλεύει. Μπορεί να ζητήσει την ασφάλιση, τα χρήματα και όλα τα εργασιακά δικαιώματά του αργότερα και είναι σίγουρο πως θα δικαιωθεί.



Ψέμα Νο.7: Οι συμβασιούχοι Stage σταμάτησαν τον αγώνα τους γιατί κατάλαβαν ότι έχουν λάθος.

Η Αλήθεια:

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!

;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου