Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Από την συντονιστική επιτροπή stage Ν. Καρδίτσας Επισημάνσεις για το Δημοτικό Συμβούλιο

Εκπλησσόμεθα με τα όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα stage. Και ειδικότερα με τις εκφράσεις ''ΑΝΤΕ ΡΕ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ'' ή με την έκφραση ''ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ''. Σημασιολογικά το ''ΑΝΤΕ ΡΕ'' σημαίνει από μόνο του αναίδεια και επιβολή η οποία προκύπτει από το ειδικό βάρος της υποτίμησης κάποιου/κάποιων. Το ''ΑΝΤΕ ΡΕ ΦΥΓΕΤΕ'' ολοκληρωμένο σημαίνει ότι από μόνο του είναι ύβρης τόσο προς τα πρόσωπα στα οποία απευθύνεται αλλά και ύβρης για το χώρο όπου γίνεται η προτροπή της αποχώρησης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι όταν φιλοξενείς κάποιον οφειλής και την ανάλογη συμπεριφορά, δεδομένου ότι προηγήθηκε και η προηγούμενη επίσκεψη ......η οποία παρόλη την τρίωρη αναμονή μας δεν ξεκίνησε καν λόγω του ότι εδώ και καιρό ασχολιόσασταν με ένα θέμα που ουδόλως ενδιαφέρει και καίει την ΚΑΡΔΙΤΣΑ. Το θέμα με το γνωστό ''περίπτερο''.
Από που λοιπόν κύριοι μας λέτε άντε ΡΕ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ? Από που εδώ? Μήπως απ' το σπίτι σας ή μήπως από το μαγαζί σας? Κρίμα που η κομματική εμπάθεια και ο χρωματισμός σαςστο δικαίωμα της εργασίας είναι υπεράνου λογικής και δικαίου.Δεν πιστεύουμε ότι συμφωνήτε στην ανασφάλιστη εργασίαή στην κακοπληρωμένη εργασία ή στην εργασία της εκμετάλλευσης ?(έτσι τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε). Αλήθεια αν ήμασταν Αφγανοί, Ιρακινοί ή Πακιστανοί θα είχατε άραγε την ίδια συμπεριφορά?
Δείτε ανοίξτε τα μάτια σας στο πόσο άδικα μας φέρονται, δείτε και μάθετε ότι δικαίωμα στο επίδομα αλληλεγγύης έχουν ακόμη και όσοι αλλοδαποί δεν εργάστηκαν πότε αρκεί να έχουν βιβλιάριο υγείας.......(ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ). Όλοι λοιπόν απ' το κάθε ταμ τούμ και Χαρτούμ πλην ημών.
Τα ''παιδιά'' των stage δεν υπάρχουν ούτε εδώ.......μας δίνεται την αίσθηση ότι είμαστε ''ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ'' , να νιώθουμε Έλληνες που εργαζόμαστε στο εξωτερικό........νιώθουμε μετανάστες στην ίδια μας την Ελλάδα. Με τέτοιες συμπεριφορές μας κάνετε να αισθανόμαστε παρείσακτοι, ανύπαρκτοι και '' φιλοξενούμενοι'' στο ίδιο μας το σπίτι.......στην ίδια μας την Ελλάδα.
Κλείνοντας για την πρώτη φράση ''ΑΝΤΕ ΡΕ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ'', ήταν φράση που ακούγονταν παλιά σε τσιφλίκια. Αν νομίζουν κάποιοι ότι τα μικρά τους καρεκλάκια που κάθονται είναι τσιφλίκια τους, τους τα χαρίζουμε.......εκτός και αν θεωρούν τσιφλίκι τους την Δημαρχία. Κύριοι είστε προσωρινοί......... Η Δημαρχία ανήκει στους πολίτες που σας έστειλαν εκεί. Τους πολίτες που όταν βγαίνατε παγανία για λίγες ψήφους δεν σας είπαν ποτέ ''ΑΝΤΕ ΡΕ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ''.
Όσο για την φράση ''ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ'' .....λυπούμαστε πολύ γιατί κάποιοι θεωρούν εαυτούς εργατογονείς ή εργατομάνες. Κανείς δεν είανι παιδί κανενός όταν έχει την ανάγκη εργασίας. Από που και ως που κάποιος θεωρείται ''παιδί'' κάποιου όταν μπαίνει σε μια Δημοτική ή Δημόσια εργασία??? Από πότε ο Δήμος ή το Δημόσιο είναι το μαγαζί κάποιου??
Αγαπητοί κύριοι μάθετε την έννοια της φιλοξενίας, της ευγένειας και της ευπρέπειας....Μάθετε να ακούτε τους συνανθρώπους σας. Αναγεννηθείτε και αναζητήστε διέξοδα στα αδιέξοδα. Βγείτε απ΄ τις κομματικές γραμμές και παρωπίδες που σας ορίζουν τη σκέψη σας και το φέρεσθε...... μόνο και μόνο τότε θα δείτε τον απέναντί σας με ''ευγένεια και προθυμία''. Τότε και μόνο τότε θα μάθετε να ακούτε, πείτε όχι στον εργατομιδενισμό
όχι στην αποδόμηση των πάντων
όχι στο άθλιο αυτοκοσμοσύστημα
και προς θεού πείτε όχι στον εργατικό ρατσισμό, παράγωγου της χρωματισμένης σκέψης και αντίληψης.........
Ο ήλιος ανατέλλει και δύει για όλους, όλοι είμαστε περαστικοί και αναλώσιμοι!!





Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ STAGE NΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου