Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ

Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα
όλων των εργαζομένων σε μόνιμη σταθερή εργασία.
Να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι – επικουρικοί – stage

Με τη μέθοδο του «διαίρει και βασίλευε» και στο όνομα της ισοτιμίας, δήθεν για να μην αδικηθούν οι εργαζόμενοι με stage στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση προχωρεί στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, που εδώ και καιρό τους υπερεκμεταλλεύτηκαν με stage και άλλες μορφές ελαστικής - προσωρινής και ανασφάλιστης εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους και του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Αν πραγματικά ενδιαφερόταν η κυβέρνηση για το δίκιο και για τους εργαζόμενους στα stage του ιδιωτικού τομέα, θα εξασφάλιζε σε όλους μόνιμη και σταθερή εργασία.
Είναι απαράδεκτο, το ΠΑΣΟΚ που νομοθέτησε τα stage, την ίδια στιγμή που εξαγγέλλει τη συνέχιση και τη διεύρυνσή τους στον ιδιωτικό τομέα, να τιμωρεί και να καθυβρίζει τα θύματα της πολιτικής του.

Υπεύθυνες για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και την ανεργία είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μεγάλες ευθύνες όμως έχουν και τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, που ενώ πρωτοστάτησαν ή ανέχθηκαν τη θεσμοθέτηση και τη λειτουργία των προγραμμάτων, τώρα συνηγορούν στην απόλυση των εργαζομένων και πρωτοστατούν στην πολυδιάσπασή τους με βάση το χρόνο και τη μορφή απασχόλησης.

Οι εργαζόμενοι στα stage και στις άλλες μορφές ελαστικής εργασίας πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Η λογική του ατομικού βολέματος όχι μόνο δε δίνει λύση, αλλά και αξιοποιείται από αυτούς που τους οδήγησαν στην ομηρία και στην ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της δήθεν αξιοκρατίας, διαφάνειας, ισοτιμίας και των τάχα καλών stage που προβάλλουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι βιομήχανοι για να οδηγήσουν στην ανεργία τους σημερινούς εργαζόμενους στα stage, για να τους αντικαταστήσουν με άλλους συμβασιούχους. Πρέπει να αγανακτήσουν με αυτήν την πολιτική και με την πάλη τους να βάλουν ένα τέλος.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί τα stage στο δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα τα επεκτείνει στον ιδιωτικό, με τη μορφή της μαθητείας. Δίνει τη δυνατότητα στους μεγαλοεργοδότες να απολύσουν παλαιούς εργαζόμενους (κάνοντας χρήση των ισχυόντων αντεργατικών νόμων που επιτρέπουν τις απολύσεις) και να τους αντικαταστήσουν με νέους, μέσω των προγραμμάτων μαθητείας, που θα πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ, με χρήματα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα απαλλάξει τους εργοδότες από την υποχρέωση καταβολής εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για 4 χρόνια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν μαζί μας. Να οργανωθούν στα σωματεία τους και να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε βάρος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Να διεκδικήσουμε μαζί:
● κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας
● κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επιτρέπουν τις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασίας και νομιμοποιούν τα δουλεμπορικά γραφεία ενοικίασης εργαζομένων
● μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών, εργαζομένων σε προγράμματα stage και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα
● μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο. Για τα βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα να ισχύει 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο.
● ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Κατώτερος μισθός στα 1400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο στα 56 ευρώ, κατώτερη σύνταξη στα 1120 ευρώ.

(πηγή: http://stageedimotomea.blogspot.com/2009/10/blog-post_28.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου